Hon na čarodějnice

30. dubna se v Sušici střílelo na čarodějnice.Tato „tradice“ opět přinesla mnoho potíží čarodějnicím, které se ocitly pod palbou dělostřelectva a odstřelovačů. Celá tato akce byla v režii kvarty. My s tímto činem, který je ve skutečnosti moderní podobou inkvizice, nic společného nemáme.

Výcvik útočníků probíhá již od útlého dětství. Střílí se na terč jen o málo větší, než čarodějnice ve výšce 150 metrů nad zemí.

Čarodějnice nejsou omezovány leteckým průkazem, proto se většina z nich na koštěti už narodí. Je to tedy souboj malých s malými a velkých s malými. Čarodějnice se totiž nedorůstají velkých výšek. Jednak by měly velký odpor vzduchu, který by je značně zpomaloval za letu, a druhak již příroda patrně počítala s jejich naháněním, proto jejich malá velikost útočníkům velmi stěžuje zaměřování.

Výcvik odstřelovačů (foto B. Skrbková)

Výcvik odstřelovačů

Sestřelené čarodějnice (foto B. Skrbková)

Sestřelené čarodějnice se snaží opět roztáhnout své koště

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>